dinsdag 12 januari 2010

Een PC samenstellen

ICT-werkopdracht 0003



Inleiding
Je vader, zus, of buurman wil een nieuwe PC. Jij zegt dat je die PC wel in elkaar kunt zetten. Je bent van plan de onderdelen los te kopen. Vooraf ga je eerst een lijstje opstellen met de onderdelen die nodig zijn om de PC te kunnen samen stellen.


Figuur: een oude IBM PC
(klik op het figuur om naar http://www.cs.cuw.edu/museum/Collection.html te gaan.

Wat ga je leren?
In deze werkopdracht gaan we leren hoe je met Exel kunt werken. Je leert ook een functie van Exel gebruiken, namelijk de functie SOM (SUM). Ook gaan we leren uit welke onderdelen (componenten) een PC is opgebouwd.

Hoe ga je dat leren?
De docent geeft een uitleg over Excel en over hardware. Hij zal uitleggen hoe een Werkblad is opgebouwd. Hij zal ook uitleggen wat een hele belangrijke functie is, die binnen Excel wordt gebruikt. En hoe je de eigenschappen van cellen in een Werkblad kunt aanpassen. Hij doet dit aan de hand van deze werkopdracht.

Wat ga je maken?
Je maakt in Excel een lijstje met PC-onderdelen.Tip: het lijstje zal uit ongeveer tien kunnen onderdelen bestaan.
Zet voor de volledigheid ook de volgende artikelen op het lijstje:
  • Beeldscherm
  • Muis
  • Toetsenbord

Hoe ga je dat maken?
Gebruik in Exel de eerste twee kolommen (dit zijn Kolom A en Kolom B). Zet in Kolom A de globale namen van de computeronderdelen, bijvoorbeeld: Harde schijf. Zet in de tweede kolom (Kolom B) de prijzen van de onderdelen, afgerond op halve Euro's. Plaats Cel B20 de functie SOM (SUM) van de bedragen (dus het totaalbedrag).

Sla het lijstje op met als naam: Onderdelenlijst van <naam>, waarbij je in plaats van <naam> je eigen naam invuld.

Evaluatie
In een eindgesprek ga je samen met je begeleider evalueren. Hoe is het gegaan? Kan het beter?

Literatuur
Zoek zelf op het Internet informatie over computeronderdelen en prijzen op (hieronder is een link als voorbeeld gegeven).

Norrod.nlhttp://www.norrod.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten